Najnaprednija kamp kućica: Ima svoj pogon i posebno je opremljena za vuču električnim automobilima!

Kamp kućica može se pomoću mobilne aplikacije spojiti na vozilo automatski jer ona ima i svoj sustav upravljanja

Električni automobili imaju problem s vučom prikolica. Velika masa i otpor zraka smanjuju domet. Silicijska dolina misli da ima odgovor na ovo pitanje, s jednim zanimljivim proizvodom, električnom kamp kućicom Pebble Flow. Ova kućica ima dva elektromotora. Dual-motor Active Propulsion Assist System dostupan u Flowu pokreće kotače kućice, čineći vuču lakom i maksimiziraju domet automobila, bilo da je u pitanju električno vozilo ili ne.

Kamp kućica može se pomoću mobilne aplikacije spojiti na vozilo automatski jer ona ima i svoj sustav upravljanja, a kad je otkvačena može se vrlo lako pozicionirati bilo gdje.

Ugrađena je baterija od 45 kWh. Flow ima solarne panele na krovu i tehnologiju regenerativnog kočenja koja može pomoći u dodatnom punjenju baterije, ali kamp kućicu u jednom trenutku ipak treba priključiti na struju (podržava i punjenje na istosmjernim punionicama).

Iznutra, panoramski prozori Flowa pružaju pogled na krajolik od 270 stupnjeva, dok je osigurano spavanje za četiri osobe. Tu su i indukcijska ploča za kuhanje, mikrovalna pećnica i hladnjak pune veličine te tuš i WC u punoj veličini.

Automobil mora biti homoligiran za vuču više od 2800 kg kako bi mogao spojiti ovu kamp kućicu ili kućerinu. Cijena je oko 100.000 eura ili više od 112.000 eura ako želite Magic Pack koji dodaje pogonski sustav s dva motora i pametne značajke koje dolaze s njim.

Nažalost, Pebble Flow trenutno je dostupan samo u SAD-u.