U vozni park talijanske policije ušao je Lamborghini Urus: Moćni SUV namijenjen je za (plemenite) specijalne opreacije!

Uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h, Lamborghini Urus bit će i više nego dovoljan za potrebe policije

Državna policija u Rimu dobila ja na korištenje moćni SUV Lamborghini Urus Performante. Šef tvrtke Stephan Winkelmann predao je ključeve SUV-a talijanskom ministru unutarnjih poslova Matteu Pientedosiju. Ovo nije prvi automobil iz Sant’Agata Bolognese u voznom parku talijanske policije – Urus se pridružuje Huracánu LP610-4, koji je već u službi.

Urus ispod poklopca motora ima benzinski V8 sa 666 KS. Uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h, Lamborghini Urus bit će i više nego dovoljan za potrebe policije. Kao i Huracán, Urus je također namijenjen specijalnim operacijama, prije svega hitnim prijevozima organa i plazme.

SUV je, naravno, obojen u plavo i bijelo, s rotirkama na krovu. U unutrašnjosti je Urus također opremljen za policijske zadaće s blindiranim pretincem za oružje i defibrilatorom. Policijski Urus ima i rashladnu kutiju za prijevoz organa.