Tesla ide korak dalje: Razvija tehnologiju kućnog bežičnog punjenja!

Teslin pomak prema bežičnom punjenju u skladu je s dugoročnom vizijom tehnologije autonomnih vozila

Nikola Tesla je patentirao bežični prijenos energije, a Tesla, proizvođač automobila, najavljuje bežično punjenje svojih vozila. Točnije, bilo bi to bežično indukcijsko kućno punjenje za električna vozila. U nedavnoj epizodi serije Jay Leno’s Garage koja je tematizirala Cybertruck, glavni dizajner Franz von Holzhausen i potpredsjednik inženjeringa vozila Lars Moravy potvrdili su da tvrtka radi na tehnologiji bežičnog punjenja.

Teslin pomak prema bežičnom punjenju u skladu je s dugoročnom vizijom tehnologije autonomnih vozila. Ideja je da, ako automobili mogu sami voziti, trebali bi se i puniti automatiziranim procesom. Unatoč potencijalnim prednostima, cijena bežičnih punjača mogla bi biti visoka. Potreba za induktivnom podlogom u podu garaže i induktivnim prijemnikom u vozilu mogla bi povećati troškove i težinu cjelokupnog sustava.

U srpnju je kompanija kupila za 76 milijuna dolara tvrtku za tehnologiju bežičnog punjenja električnih vozila Wiferion, a potom ju je ekspresno prodala. Tako je tvrtka Elona Muska došla u posjed ključnih patenta za razvoj vlastite tehnologije bežičnog punjenja.