Koji automobili nestaju s tržišta ove godine? Kraj za popularni mali gradski automobil…

Fiesta će se možda vratiti kao električni automobil, ali to je zasad samo - možda!

Nekoliko je modela vozila s kojima ćemo se oprostiti ove godine, a što je najgore jedan od njih je ključan europski model za kupce s plićim džepom. Riječ je o Ford Fiesti, čija proizvodnja prestaje ove godine. To je automobil koji će nam najviše nedostajati jer je osim korektne cijene nudio i odlične vozne osobine uz kvalitetne motore. Mali gradski automobil možda će se vratiti kao električni automobil, ali to je zasad samo – možda!

Još jedan automobil koji će također nestati s tržišta je Audi R8, premda je sve više informacija da će dobiti električnog nasljednika. Nijemci ove godine prestaju proizvoditi i dobro poznati Audi TT.

Ferrari Portofino M će ustupiti mjesto Roma Spideru. Mercedes-Benz će završiti s proizvodnjom nekoliko kupea i kabrioleta iz svog kataloga.

Nakon 18 godina, iz proizvodnje izlazi Chrysler 300, koji je svojevremeno uživao određenu popularnost i u Hrvatskoj. Kia navodno ove godine prestaje s proizvodnjom limuzine Stinger, koja je bila svojevrsni napadač na njemačke premium automobile srednje klase, poput serije 3.