Dramatična snimka: Jedan od motora Boeinga 747 eksplodirao je i iskrio na nebu! Avion se sretno vratio u zračnu luku!

Svjedok je vidio eksploziju na nebu iznad Miamija te snimio teretni mlažnjak i iskre iz motora

Neugodne situacije događaju se u prometu na kopnu, moru i u zraku. Teretni zrakoplov Atlas Air Boeing 747-8 prošlog je tjedna iskrio na nebu iznad Miamija nakon što mu jedan od motora otkazao ubrzo nakon polijetanja iz međunarodne zračne luke u Miamiju. Zrakoplov je letio prema međunarodnoj zračnoj luci Luis Muñoz Marin u Puerto Ricu. Srećom, pilot je nakon kvara motora sigurno spustio letjelicu natrag u zračnu luku u Miamiju. Daily Beast izvještava da je Atlas Air, sa sjedištem u New Yorku, osnovan 1992. godine te upravlja najvećom svjetskom flotom teretnih zrakoplova Boeing 747 i također iznajmljuje zrakoplove 777, 767 i 737 komercijalnim klijentima za teretne i putničke letove.

Atlas ima oko 60.000 letova svake godine do odredišta diljem svijeta. Njegovi klijenti su američka vojska, Amazon, FedEx, Samsung i NFL, a flota zrakoplova prevozi sve, od farmaceutskih proizvoda do stoke, svježeg cvijeća i opreme za naftne bušotine.

Svjedok je vidio eksploziju na nebu iznad Miamija te snimio teretni mlažnjak i iskre iz motora. Kaže da je zrakoplov odmah krenuo s manevrom povratka u zračnu luku. Predstavnik Atlas Aira rekao je za The Daily Beast da im je sigurnost uvijek na prvom mjestu i da će provesti temeljitu istragu. Prvi vozulani pregled otkrio je rupu veličine loptice za bjezbol iznad motora broj dva. Uglavnom, dobro je završilo.