BMW 7 ZBF: Je li ovaj koncept s velikim ‘bubrezima’ kriv za sve?!

Čini se da je netko od BMW-ovih dizajnera istrživao prašnjavi podrum tvrtke prije par godina i dobio inspiraciju

Maske novih BMW-a s povećanim ‘bubrezima’ probudile su maštu ljubitelja automobila pa su se pojavile brojne usporedbe, od dabrovih zuba, mrtvačkih snaduka pa sve do roštilja… U BMW-u se se kockali, a tek ćemo vidjeti jesu li hladnokrvni pokeraši ili tek ustrašeni bleferi, koji će nakon prvih rekacija tržišta mijenjati odluke.

Trenutnu BMW-ovu ekipu koja crta nove automobile u očima kritičara možda će amnestirati jedan model iz prošlosti za koji se dosad nije znalo. BMW 7 ZBF nastao je 1995. ili 1996. godine kao proizvod internog natječaja dizajnerskog odjela. Cilj je bio osvježiti dizajn marke, a netko se dosjetio predstaviti sedmicu s povećanim ‘bubrezima’, sličnima današnjim modelima, seriji 4, M3, i4… Naziv ZBF mogao bi ukazivati na kakofoniju oblika pa su ga po uzoru na ovaj model mogli nazvati i SLJB ili NLJO (da baš nije NLO).

Čini se da je netko od BMW-ovih dizajnera istrživao prašnjavi podrum tvrtke prije par godina i dobio inspiraciju.

Unutrašnjost ZBF-a čini se ipak uspjelijim redefiniranjem klasičnog dizajna marke, a neki tragovi mogu se primijetiti i u serijama 7, koje su nastale nakon ovog modela.