Italijom hara Felximan: Kutnom brusilicom ruši stupove s prometnim kamerama!

Plakati Fleximana pojavili su se diljem Italije, a njegove ilustracije pristune su na društvenim mrežama i u stripovima

Tko zna što motivira ovog čovjeka, a najvjerojatnije je to neka prometna kazna, koju je zaradio za, na primjer, prebrzu vožnju. Uglavnom, krenuo je u nesvakidašnji pohod pa kutnom brusilicom ili, narodski, fleksericom, ruši stupove s prometnim kamerama. Tako je čak postao neka vrsta narodnog heroja u Italiji. Čovjek je, poput junaka DC-ja ili Marvela, dobio ima Fleximan i iza njega je već petnaest napada na sjeveroistoku zemlje.

Vlasti su ogorčene jer je Italija jedna od država koje su u vrhu po broju stradalih na cestama. Isključeni radari za kontrolu brzine zasad se neće vraćati. Italija ima najveći broj kamera za kontrolu brzine u Europi. Njihov broj procjenjuje se na više od osam tisuća. To je dvostruko više nego u Britaniji i Njemačkoj, koje imaju 4000 odnosno 3800 kamera.

Plakati Fleximana pojavili su se diljem Italije, a njegove ilustracije pristune su na društvenim mrežama i u stripovima. No on je također privukao pozornost policije. Zločini se smatraju toliko važnima da su slučaj Fleximan preuzeli karabinjeri, koji se obično usredotočuju na progon mafijaša i terorista. Sada je postignut i prvi uspjeh. U regiji Verbano, priveden je 50-godišnji građevinski radnik bez žene i djece koji bi mogao biti povezan s ovim slučajem, izvještava Corriere Della Sera.