Uputa vlasnicima Tesla Cybertrucka: Brzo skinite sol s karoserije od nehrđajućeg čelika!

Novi Tesla Cybertruck ima tijelo od nehrđajućeg čelika koje navodno odolijeva mitraljeskoj vatri i sudarima, ali ispada da vlasnici trebaju biti oprezni kada je u pitanju obična sol

Tesla Cybertruck ima revolucionarnu karoseriju od nehrđajućeg čelika. Kaže se da je otporna na metke, što je što je demonstrirano na vježbama gađanja. Također može izdržati relativno jake udarce bez udubljenja, ali sada se ispostavlja da limovi od nehrđajućeg čelika mogu biti vrlo osjetljivi. Cybertrucku nedostaje lakiranje, što automobil čini osjetljivim unatoč visokoj čvrstoći čelika. U digtalnom priručniku za vlasnike automobile Tesla navodi da cestovna sol može uzrokovati koroziju na panelima karoserije od – nehrđajućeg čelika!

– Da biste spriječili oštećenje eksterijera, odmah uklonite korozivne tvari (poput masti, ulja, ptičjeg izmeta, smole, mrtvih insekata, mrlja od katrana, soli na cesti…) – piše Teslinom u priručniku. Priručnik još nije objavljen na internetu, ali je dostupan digitalno u automobilu, a snimljen je i objavljen na Youtubeu. Već je dugo poznato da je cestovna sol štetna za nehrđajući čelik. Ovisno o kvaliteti, točkasta korozija može se pojaviti na panelima… Neće ona prodrijeti duboko u lim, ali ne izgleda lijepo na – nehrđajućem čeliku!