Gotovo je s lijepljenjem ruku na ceste: Ekološki aktivisti odustaju od najradikalnijih poteza!

Sada će mete provjeda biti naftovodi, zračne luke ili objekti energetskih kompanija...

Ekološki aktivisti poznati kao The Last Generation (uglavnom Njemačka, Austrija i Italija) postali su poznati u svijetu po jedinstvenoj formi borbe za zaštitu klime. Oni bi došli do frekventne prometnice i zalijepili se za nju. Potom bi došla policija kojoj bi trebalo neko vrijeme da ‘odlijepi’ prosvjednike. TheLast Generation je u priopćenju objaviio strateške ciljeve za 2024. godinu. Žele ubuduće prosvjedovati u drugačijem obliku te, kako sami kažu, poglavlje lijepljenja i blokade cesta završava. To će sigurno pozdraviti vozači, pogotovo u većim europskim gradovima, gdje je The Last Generation provodio svoje akcije.

Sada će mete provjeda biti naftovodi, zračne luke ili objekti energetskih kompanija, a prokazivat će se i političari za koje smatraju da ne brinu previše za ekološke probleme Zemlje. Više verbalno i uz prisutnost s transparentima, a uz manje upotrebe ljepila.

Možda je Last Generation odlučio promijeniti taktiku nakon zatvorskih kazni koje su dobili aktivisti oragnizacije, ali i visokih novčanih kazni…