Spašavanje vojnika Caymana: Njemački tuneri pokušat će obnoviti Porsche koji je bio tri dana pod vodom u Sloveniji!

Mehaničari RS Dynamicsa imat će pune ruke posla jer je cijeli interijer automobila prekrilo blato, a što je tek s električnim instalacijama...

Tvrtka RS Dynamics specijalizirala se za sportski tuning cestovnih vozila te premaze vozila. Ako dosad niste čuli za nju to će se sada siguno promijeniti. Nijemci su pokrenuli projekt koji će, recimo, odjeknuti. Naime, pokušat će spasiti Porsche Cayman GT4 RS koji je završio tri dana pod vodom, tijekom velikih poplava u Sloveniji. Nazvali su svoju akciju The Secret Project.

Auto je prešao samo sedamstotinjak kilometara prije nego što je završio pod vodom. GT4 RS je najsportskija verzija Caymana. Sa svojih 500 KS i 4,0-litrenim mjernim motorom iz Porschea 911 GT3, ubrzava 0-100 km/h za 3,4 sekunde. Najveća brzina je 315 km/h.

U kakvom je stanju? Mehaničari RS Dynamicsa imat će pune ruke posla jer je cijeli interijer automobila prekrilo blato, a što je tek s električnim instalacijama, svjetlima, komponentama motora… Uglavnom, bit će zanimljivo pratiti kako će se cijeli projekt rasplesti, odnosno hoće li cijena obnovljenog Porschea opravdati troškove rada i materijela. Kao što možete vidjeti, prvi korak je učinjen, sportski kupe je izvana – opran!