Opasan incident u zraku: Hitnom intervencijom spriječena je teška zrakoplovna nesreća na Ženevskom jezeru?!

Na sreću, putnici nisu bili upoznati s neugodom, ali imali su drugi problem...

Easyjet Airbus A320 Neo letio je prenisko iznad Ženevskog jezera, što je dovelo do istrage i privremene suspenzije pilota. Ovaj događaj naglašava važnost strogih sigurnosnih mjera u zrakoplovstvu. Opasni manevar dogodio se 5. studenog, navodi se u izvještaju švicarskog Istražnog odbora za sigurnost prometa. List Tribune de Genève jevio je o ovom događaju, a razlog opasno niskog leta nije bio poznat. Naime, tijekom pristupa zračnoj luci avion je bio samo na 250 metara visine iznad Ženevskog jezera i spuštao se, a trebao je biti na 750 metara. Cijelu je situaciju spasio kontrolni toranj u zračnoj luci koja je upozorio pilote da lete prenisko.

Potom su piloti podignuli zrakoplov, napravili krug i sigurno se spustili. Aerodrom Ženeva Cointrin ključno je središte niskotarifne zrakoplovne tvrtke Easyjet. Tamo kompanija obavlja gotovo polovicu letova. Easyjet je drugi po veličini niskotarifni zračni prijevoznik u Europi iza Ryanaira.

Na sreću, putnici nisu bili upoznati s neugodom, ali imali su drugi problem. Nisu se mogli iskrcati iz zrakoplova sat vremena jer ga je okružio roj pčela koje su se očigledno probudile iz zimskog sna.