Hrđa li nehrđajući čelik: Vlasnici Tesla Cybertrucka prijavljuju narančaste točkice na karoseriji!

Vrijedi napomenuti da Tesla spominje mogućnost korozije u korisničkom priručniku

Prošlo je tek nekoliko mjeseci otkako je Tesla kupcima počeo isporučivati svoj dugoočekivani Cybertruck, a pojavili su se i prvi problemi s hrđanjem panela od – nehrđajućeg čelika. Forum Cybertruck Owners Club okuplja vlasnike ovog električnog pick-upa, a jedan od njih započeo je temu hrđe, prilažući i fotografije. Kaže da je počeo primjećivati male narančaste mrlje nakon što je Cybertruck vozio po kiši samo dva dana, piše Futurism.

Vlasnik Cybertrucka objavio je dodatne fotografije nakon pranja vozila, a vide se ploče karoserije s malim mrljama korozije.

– Dokumentirali su u servisu koroziju i rekli mi da će me nazvati sljedeći mjesec kada stignu alati i kada će moći izvršiti servis/popravak – napisao je korisnik nakon što je vozilo odvezao u lokalni servis.

– Cybertruck ima 381 milju i proveo je većinu vremena, tijekom prvih 11 dana, parkiran ispred moje kuće.

Vrijedi napomenuti da Tesla spominje mogućnost korozije u korisničkom priručniku.

– Kako biste spriječili oštećenje vanjskog dijela karoserije, odmah uklonite korozivne tvari poput masti, ulja, ptičjeg izmeta, smole drveća, mrtvih insekata, mrlja od katrana, soli s cesta, industrijskih otpadaka itd., stoji u dokumentaciji tvrtke.

Vlasnicima Cybertrucka nalaže se uklanjanje mrlja i masnih mrlja vodom i blagim sapunom bez deterdženta.  Još je nekoliko vlasnika Teslinog pick-upa prijavilo slične probleme.