Vozio kombi na skijaškoj stazi: Nije htio platiti cestarinu u tunelu Mont Blanc pa je izabrao nevjerojatan put!

Ideja je bila preko skijaške staze broj 7 stići do prijevoja Little St. Bernard Pass te krenuti dalje u smjeru Francuske...

Svašta smo čuli i pročitali, ali ovo je ipak nešto posebno. Mjesto radnje je La Thuile u Italiji, skijalište na francusko-talijanskoj granici, poznato po prekrasnom pogledu na Mont Blanc. Vozača kombija (24) zaustavila je policija jer je vozio na skijaškoj stazi. Bjelorus je zaustavljen u ponedjeljak navečer oko 17.30, javlja francuski kanal France 3. Vozač je već s kombijem prešao oko pola kilometra na stazi u dolini Aosta prije nego što su ga zaustavili zapanjeni talijanski časnici. Vozač je, recimo, bio savjestan pa je stavio lance na gume.

– Morao sam dostaviti materijale u Francusku – objasnio je policajcima vozač Renault Mastera.

Ideja je bila preko skijaške staze broj 7 stići do prijevoja Little St. Bernard Pass te krenuti dalje u smjeru Francuske.

– Nije htio platiti cestarinu u tunelu Mont Blanc – rekla je policija.

Policajci su pregledali muškarčevo vozilo i utvrdili da je on doista bio na putu za Francusku. Nije bio pod utjecajem alkohola i na licu mjesta morao je platiti kaznu od 200 eura zbog svoje gluposti. Potom se morao okrenuti i kroz tunel Mont Blanc doći do Francuske.

Poznati tunel Mont Blanc kroz Alpe dugačak je više od jedanaest kilometara i važna je prometna osovina između Francuske i Italije. Povratna karta iz Italije s kombijem, kakav je vozio ovaj vozač, trenutno stoji 91,50 eura. Skupo je to, ali voziti preko skijaške staze je još skuplje…