Kilometar u sekundi: Huawei planira instalirati superbrze punjače za električne automobile!

Huawei Technologies planira ove godine u Kini instalirati 100.000 brzih stanica za punjenje električnih vozila, uključujući jedinice više nego dvostruko brže od Teslinih

Kina je jedna od država koje jako forsiraju električnu mobilnost. Zagađenja u gradovima su velika i cestovni promet se pokušava učiniti čišćim. Naravno, i cijene električnih vozila su daleko niže nego u Europi. Velika je utrka tamošnjih proizvođača, koji pokušavaju osigurati što bolju tržišnu poziciju, a prati se svaki napredak u tehnologiji. Huawei Technologies planira ove godine u Kini instalirati 100.000 brzih stanica za punjenje električnih vozila, uključujući jedinice više nego dvostruko brže od Teslinih. Tako se praktički osigurava infrastruktura za još brži rast prodaje električnih vozila, ali i osigurava daljnja ekspanzija kineskih proizvođača automobila.

Stanica za punjenje koja oglašava 1 kilometar dometa za svaku sekundu punjenja može se naći na parkiralištu trgovačkog centra u Huaweijevom matičnom gradu Shenzhenu, s natpisom 600kW ispod Huaweijevog logotipa.