Nova prometna kamera: Visoka rezolucija i ogroman domet za detekciju prekršaja!

Nakon testiranja, policija je odlučila postaviti udaljenost mjerenja na 30 do 500 metara kako bi osigurala pouzdanost i točnost

Norveška prometa policija (UP) počet će koristiti novu lasersku kameru za snimanje i kažnjavanje prebrzih vozača. Naziv kamere je LaserCam 4. Kupljeno je ukupno 200 novih kamera.

Novi laserski mjerač brzine ima kameru koja se automatski fokusira na ciljano područje, što omogućuje osiguranje visoke kvalitete mjerenja. Kamera omogućuje dokumentiranje mjerenja slikom ili videom u visokoj rezoluciji, čak i na velikim udaljenostima. Algoritam koji se koristi u instrumentu daje vrlo precizne rezultate, kažu u policiji.

Domet novog lasera znatno je bolji od dosadašnje opreme. Ima maksimalnu udaljenost mjerenja do 2,4 kilometra. Nakon testiranja, policija je odlučila postaviti udaljenost mjerenja na 30 do 500 metara kako bi osigurala pouzdanost i točnost.
Prema navodima policije, novi laser je prošao opsežna testiranja. Ovo je važno kako bi se osigurala optimalna izvedba u različitim uvjetima poput noćnog snimanja ili različitih udaljenosti.

Jedna od glavnih zadaća UP-a je provođenje kontrole brzine radi sprečavanja teških prometnih nesreća, kažu u nrveškoj policiji.