Unatoč povećanju dosega: Polovica vlasnika električnih vozila ima i automobile s benzinskim ili dizelskim motorom!

Vlasnici električnih vozila još se oslanjaju na termalno vozilo kao podršku za duga putovanja.

Posljednjih godina značajno je porastao broj električnih vozila sposobnih prijeći više od 600 kilometara s jednim punjenjem. Međutim, istraživanje u Velikoj Britaniji koje je provela agencija Zenith, specijalizirana za leasing, pokazalo je da to možda nije dovoljno, jer polovica vlasnika električnih automobila (51 posto) i dalje ima benzinski ili dizelski automobil.

Studija se temeljila na istraživanju 2800 vlasnika električnih automobila. Od svih intervjuiranih, više od polovice ima automobil s motorom s unutarnjim sagorijevanjem. Povrh toga, samo ih 18%  koristi električna vozila za putovanja duža od 100 kilometara.

Kako je objavio Zenith, glavni razlozog zbog kojih vlasnici ne razmišljaju o tome da se riješe svog automobila s unutarnjim sagorijevanjem jest nedostatak javnih punionica.

Ironično, anketa je također otkrila da su najčešće korištena električna vozila zapravo prikladna (i konstruirana) za duga obiteljska putovanja. Točnije, od 26 najkorištenijih modela u studiji, prva četiri su: Tesla Model 3, Audi e-tron, Kia e-Niro i Cupra Born.