Direktor Polestara: Svi koji čekaju s prelaskom na struju upast će u veliku zamku!

Nevjerojatna je prijetnja i opasnost ako ne prihvatite buduće inovacije i ne vjerujete u tu tehnologiju - rekao je direktor Polestara

Polestaru, kao novom proizvođaču električnih automobila, baš i ne ide. Brojke nisu spetakularne pa je većinski vlasnik kompanije Volvo svoje dionice prepustio Geelyju, koji je, pak, vlasnik Volva. Međutim, Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara, nedavno je ustvrdio da je njegova tvrtka zapravo u boljem položaju nego što se može činiti izvana.

Premda prodaja električnih vozila globalno raste, trendovi ipak nisu spektakularni, odnosno rast nije dovoljno visok. Posljedično, tvrtke koje su se posvetile potpunom prelasku na električna vozila nedavno su promijenile svoj stav, odlučivši se oslanjati i na modele s unutarnjim sagorijevnjem te hibridne modele dok čekaju oporavak na tržištu električnih vozila. Ingenlath tvrdi da ovi proizvođači automobila upadaju u zamku.

– Nevjerojatna je prijetnja i opasnost ako ne prihvatite buduće inovacije i ne vjerujete u tu tehnologiju – električne pogone, inovacije u tehnologiji baterija, inovacije u modernoj elektronici i softveru – rekao je za The Telegraph.

– Ako ne sudjelujete u tome i mislite da možete čekati, a kupci su spremni na to, to je velika zamka. To je nevjerojatna prilika za Polestar jer u tom sektoru automobila vrhunskih performansi doista nema toliko konkurencije – rekao je Ingenlath.

Sad, je li on u pravu ili su u pravu ovi koji čekaju, vrijeme će pokazati, a vrijeme je u autoindustriji doista novac.