Jedna vozačica otkrila je rupu u sustavu: Besplatno je točila gorivo mjesecima, ali je ipak završila u pritvoru!

Žena je koristila svoju karticu vjernosti i nekoliko puta dnevno te ju je koristila točeći gorivo drugim vozačima kojima je naplaćivala gorivo s popustom

Nakon što je benzinska crpka dobila nova računala za naplatu, 45-godišnja žena iz Lincolna (Nebraska, SAD) otkrila je da može besplatno natočiti gorivo ako dva puta zaredom provuče svoju karticu vjernosti na pumpi. Koristila je tu manjkavost gotovo godinu dana i 510 puta natočila gorivo ne plativši ništa uz štetu od gotovo 28.000 dolara na benzinskoj postaji.

Ova je žena primijetila da je crpka prešla u demo način rada kada je prvi put dvaput zaredom provukla karticu vjernosti operatera pumpe. U demo načinu rada, dozator je radio bez naplate. Thompson je iskoristila ovaj kvar između studenog 2022. i lipnja 2023. Žena je koristila svoju karticu vjernosti i nekoliko puta dnevno te ju je koristila točeći gorivo drugim vozačima kojima je naplaćivala gorivo s popustom (kako im je prezentirala).

Budući da kartica vjernosti nije ispravno korištena, nije skupljala nagradne bodove. Međutim, benzinska postaja kontaktirala je policiju jer joj računi nisu bili u redu. Nakon provedene istrage, do Thompson su došli preko kartice vjernosti, a na kamerama benzinske crpke potvrdili su njezin identitet. Kad ju je policija kontaktirala, tvrdila je da je točila gorivo po povlaštenoj cijeni, no 6. ožujka je uhićena, a do suđenja 11. travnja sudac joj je odredio jamčevinu od 7500 dolara.