Kviz pitanje: Znate li u kojoj državi automobili moraju biti – bijeli?!

Vlada nije dala nikakvo obrazloženje u prilog ovoj odluci. Neki mediji navode da je predsjednik države Gurbanguly Berdymukhammedov praznovjeran

U Turkmenistanu automobili mogu biti samo jedne boje – bijele. Vozila drugačijih boja uklanjaju se s ceste. Još 2015. godina BBC je je javio da građani te države mogu kupiti samo bijeli automobil (navodno je moguća i svijetla nijansa sive). Naknadno je objavljena nova informacija u kojoj je upozoreno da vlasti  uklanjaju sve automobile s ulica koji nisu bijele boje.

Ova vladina odluka natjerala je mnoge vozače da potraže kupce za svoje rabljene crne, crvene, plave…, automobile u drugim zemljama u blizini Turkmenistana, budući da nisu mogli podnijeti troškove ponovnog bojanja vozila. Osim toga, suočeni s lavinom vozača koji su željeli promijeniti boju karoserije, cijene u radionicama su porasle.

Zašto bijeli automobili? Vlada nije dala nikakvo obrazloženje u prilog ovoj odluci. Neki mediji navode da je predsjednik države Gurbanguly Berdymukhammedov, koji je još uvijek na vlasti, praznovjeran i vjeruje da bijela boja donosi sreću.