Šok za Porsche: Nekoliko modela njemačkog proizvođača bit će ukinuto u Europskoj uniji?

Svi automobili proizvedeni do 7. srpnja već su rezervirani od strane kupaca, ali možda još uvijek postoji šansa da se u Porscheovim salonima pronađe koji novi primjerak

Porsche je prisiljen ukinuti dva svoja najomiljenija sportska automobila u Europi. Porsche Boxster i Cayman uskoro će biti zabranjeni u EU. Ista sudbina zadesila je i Porsche Macan s motorom s unutarnjim sagorijevanjem. Nova pravila EU-a koja stupaju na snagu 7. srpnja ove godine bit će težak udarac za Porsche, koji je prisiljen ukinuti nekoliko svojih najomiljenijih modela u Europi. Sportski automobil Porsche Boxster predstavljen je davne 1996. godine i bio je pravi bestseller. Nekoliko godina kasnije predstavljena je verzija s tvrdim krovom – Cayman. Taj par je bio među najboljim vozačkim automobilima.

Od 7. srpnja ove godine na snagu će stupiti nova pravila o kibersigurnosti koja će značiti da se ti modeli više ne mogu prodavati u EU-u. Porsche će stoga prestati prodavati Boxster i Macan diljem EU, piše Auto Bild i nekoliko drugih njemačkih novina. Već je poznato da će i Porsche Macan s motorom s unutarnjim sagorijevanjem doživjeti istu sudbinu. Volkswagen je također prisiljen zaustaviti modele Up i T6.

– Inače bismo morali integrirati potpuno novu elektroničku arhitekturu. To bi jednostavno bilo preskupo – rekao je šef VW-a Thomas Schäfer.

Za Porschea su nova pravila veliki udarac. Porsche Macan jedan je od najprodavanijih modela marke u Europi. Sportske automobile Boxster i Cayman vole ljubitelji automobila diljem Europe. Svi automobili proizvedeni do 7. srpnja već su rezervirani od strane kupaca, ali možda još uvijek postoji šansa da se u Porscheovim salonima pronađe koji novi primjerak. Prodaja na drugim kontinentima će se nastaviti.