Nova velika koalicija: Ugovor o suradnji potpisali su BMW i – indijski proizvođač Tata!

Glavne razvojne i operativne aktivnosti bit će uspostavljene u Bangaloreu i Puneu

BMW Group i Tata Technologies, globalna tvrtka za inženjering proizvoda i digitalne usluge, objavili su da su potpisali ugovor o osnivanju zajedničke tvrtke s ciljem uspostavljanja središta za razvoj softvera i IT-a s lokacijama u Puneu, Bangaloreu i Chennaiju u Indiji. Glavne razvojne i operativne aktivnosti bit će uspostavljene u Bangaloreu i Puneu. U Chennaiju će fokus biti na poslovnim IT rješenjima. Izvršenje ugovora o zajedničkom nastupu podliježe pregledu i odobrenju nadležnih tijela.

Joint Venture će iskoristiti stručnost digitalnog inženjeringa Tata Technologies i fond talenata u Indiji kako bi doprinio strateškom širenju mogućnosti softverskog kodiranja BMW Grupe u globalnim IT središtima i operacijama, kaže se u službenom dokumentu. JV će se usredotočiti na strateški razvoj softvera, uključujući rješenja za softverski definirana vozila (SDV). U automobilskom softveru fokus će biti na automatiziranoj vožnji, infotainmentu i digitalnim uslugama. U poslovnom IT-u naglasak će biti na digitalizaciji i automatizaciji razvoja proizvoda, proizvodnje i prodaje. Oko 100 obučenih i iskusnih stručnjaka TATA Technologies će osigurati snažan i neposredan doprinos softverskim projektima.

Christoph Grote, viši potpredsjednik za softver i E/E arhitekturu u BMW Group je rekao:

– Naša suradnja s Tata Technologies će ubrzati napredak u polju softverski definiranog vozila. U međunarodnoj usporedbi, Indija se može pohvaliti velikim brojem talenata s izvanrednim softverskim vještinama, koji mogu doprinijeti našoj softverskoj kompetenciji. Razvijanje softvera za vozila za BMW Grupu znači rad s vrhunskim procesima i alatima, što zauzvrat daje indijskim softverskim inženjerima priliku da oblikuju vrhunska automobilska iskustva u budućim poljima kao što su visoko automatizirana vožnja i umjetna inteligencija.