Što je čudno u ovom sudaru Lamborghini Hurracana? Vozio ga je 13-godišnjak!

Jedan tinejdžer htio je prijatelji pokazati auto i ovako je sve završilo...

Nesreća se dogodila u Kanadi u  zapadnom Vancouveru. Dana 25. ožujka 2024., oko 23:00 sata, policija je pozvana na mjesto nesreće, gdje je na licu mjesta pronađen uništeni Lamborghini Huracan. Automobil je završio u jarku, a vozaču ni traga.

Kratkom policijskim istragom otkriveno je da je za upravljačem u trenutku nesreće bio 13-godišnji tinejdžer. Navodno je htio izvesti jednog od svojih prijatelja na noćnu vožnju, ni manje ni više po kišnim uvjetima.

– Mladić i prijatelj odlučili su se provozati, ali vozač nije mogao kontrolirati automobil po mraku i kiši. Premda je načinjena značajna materijalna šteta, zahvalni smo što u sudaru nitko nije ozlijeđen. Vozač je optužen prema Zakonu o motornim vozilima za prebrzu vožnju, vožnju bez potrebne pažnje, bijeg s mjesta nesreće i vožnju bez vozačke dozvole – rekao je policijski narednik Chris Bigland.

Unatoč pogonu na sva četiri kotača i cijeloj sili aktivnosigurnosnih sustava, čini se da je ovaj supersportski automobil, u kombinaciji s kišom, bio preveliki zalogaj za 13-godišnjaka. Da, 13-godišnjaka! Sad, gdje su mu bili roditelji i kako su sve to dopustili, zasad ne znamo.