Veliki pad prodaje električnih automobila u Njemačkoj: Nema subvencija, nema interesa…

U ožujku 2024. registrirano je oko 31.400 novih električnih automobila

Broj novih registracija električnih automobila i dalje pada u Njemačkoj. U ožujku je prodaja dramatično pala u odnosu na isti mjesec prošle godine, a očekivano, razlog je ukidanje subvencija za kupnju električnih automobila. Država je odlučila uknuti subvencije na kraju prošle godine. Pad broja novih registracija već je uzrokovao pesimistične prognoze u automobilskoj industriji. Sada se čini da se trend nastavlja. Federalna uprava za motorni promet (KBA) objavljuje službene brojke za njemačko tržište.

U ožujku 2024. registrirano je oko 31.400 novih električnih automobila, objavio je KBA. To je oko 29 posto manje nego u ožujku prethodne godine. Udio električnih automobila u svim novim registracijama bio je nešto ispod 12 posto. To je također minus u odnosu na isti mjesec prošle godine. U to vrijeme električni automobili su činili gotovo 16 posto svih novih registracija te su bili ispred dizelaša. Sada su dizelaši ispred njih, sa 18 posto.

Njemačko tržište suočava s velikim problemima, a to će se odraziti i na cijelu europsku industriju električnih automobila.