Nova Opel Frontera: Električna verzija i štedljivi benzinci!

Kada su stražnja sjedala podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prostora za prtljagu u prtljažniku

Proizvođač automobila iz Rüsselsheima danas je otkrio prve fotografije nove Opel Frontere. Ime je već legendarno, ali novi model ulazi u poplarni segment tržišta. Nije više Forntera klasični terenac s čeličnom šasijom, novi SUV ulazi u kompaktni, obiteljski segment. Bit će dostupan u električnoj verziji od samog predstavljanja, a kupci će se također moći odlučiti za verzije s 48-voltnim hibridnim pogonom.

Dizajn, očekivano, naglašava robusnost ovog modela, a crni vizor je sad već tradicija na Opelovim modelima. Moderan izgled nastavlja se i u unutrašnjosti koja je kompilacija već prokušanih Stellantisovih rješenja. Opelov digitalni kokpit Pure Panel s dva zaslona veličine 10 inča je standard.

Kada su stražnja sjedala podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prostora za prtljagu u prtljažniku, a kada su sjedala spuštena, zapremnina se povećava do 1600 litara. Dodatnu svestranost omogućuje stražnja klupa djeljiva u omjeru 60:40, a u osnovnoj opremi dolazi i podnica prtljažnika podesiva u dva nivoa. Nadalje, kupci koji na putovanje trebaju ponijeti još više prtljage ili žele u potpunosti iskoristiti nosivost krova veću od 200 kilograma mogu naručiti funkcionalne krovne nosače koji su dostupni uz nadoplatu.

Kupci će birati između električne verzije (vjerojatno 150 KS i baterija 50 kWh) i visokoučinkovitih pogona s 48-voltnom hibridnom tehnologijom, baziranih na 1,2-litrenom trocilindričnom turbobenzincu. Više podataka o motorima, snazi i potrošnji bit će poznato kasnije.