Nevjerojatan komad povijesti: Prodaje se kaciga Nikija Laude koju je nosio u teškoj nesreći na Nurburgringu!

Unatoč vidljivim oštećenjima, Laudina kaciga je prilikom nesreće ipak skliznula s njegove glave, zbog čega su njegovo lice, glava i uši bili izloženi plamenu i jakoj vrućini

Bio je 1. kolovoza 1976. godine i legenda Formule 1 Niki Lauda doživio je užasnu nesreću tijekom F1 Njemačke Velike nagrade na Nurburgringu, koja je rezultirala teškim opekotinama i gotovo smrtnim ishodom. Srećom, preživio je i nastavio voziti bolide Formule 1  s velikim uspjehom. Sada se, pak, prodaje kaciga koju je Lauda nosio tijekom te teške nesreće.

Kacigu prodaje aukcijska kuća Bonhams, a postotak prihoda bit će doniran UNICEF-u. Očekuje se da će kaciga postići cijenu između 50.000 i 60.000 dolara.

Danima prije VN Njemačke, Lauda je izrazio zabrinutost zbog sigurnosti na stazi Nurburgring, pogotovo jer se očekivala kiša na dan utrke. Lauda je htio bojkotirati utrku, ali je većina vozača glasala protiv njega, pa se utrka nastavila.

Unatoč vidljivim oštećenjima, Laudina kaciga je prilikom nesreće ipak skliznula s njegove glave, zbog čega su njegovo lice, glava i uši bili izloženi plamenu i jakoj vrućini. Lauda je preživio s ožiljcima na licu, teškim oštećenjem pluća, izgubio je većinu kose na desnoj strani glave i ostao bez velikog dijela desnog uha. Kada je Lauda stigao u bolnicu nije se očekivalo da će preživjeti. No, samo 42 dana kasnije, unatoč golemim bolovima, Lauda se sjeo u bolid na Velikoj nagradi Italije i došao do četvrtog mjesta.