Novo rješenje za vlasnike električnih vozila koji žive u zgradama: Kreću u rad punjači na kolniku….

Punjač na kolniku trebao bi biti jednostavan za ugradnju i trebao bi isporučiti snagu punjenja do 22 kW

Njemačka grupa Rheinmetall, koja je poznata po proizvodnji oružanih sustava, također ima i druge niše u svojoj proizvodnji. Jedan od novijih projekata je infrastruktura za punjenje električnih automobila, a sada se u Njemačkoj demonstrira jedinstveno rješenje. Utičnice za punjenje koje se nalaze na tlu u kolniku učinit će punjenje kompatibilnijim u urbanom okruženju. U sklopu prve faze ispitivanja puštena su u rad dva pilot postrojenja.

– Ljudima u stanovima bez osiguranih parkirnih mjesta često je teško prijeći na električne automobile. Ne mogu ugraditi zidnu kutiju, niti smiju provući kabel preko nogostupa kako bi napunili svoje vozilo. Upravo zato su Rheinmetall punjači za pločnike savršeno rješenje – komentira Timo Czech, načelnik općine Nörvenich u Njemačkoj i dodaje:

– TankE omogućuje mjesto za punjenje neposredno uz parkirna mjesta na javnim površinama bez potrebe za postavljanjem redovne punionice na kolnik, što može ograničiti prostor za pješake.

Punjač na kolniku trebao bi biti jednostavan za ugradnju i trebao bi isporučiti snagu punjenja do 22 kW, a sastoji se od skalabilnih modula koji također imaju integrirano rješenje za kartično plaćanje.