Rent a car: Naplatili su trošak za punjenje goriva čovjeku koji je unajmio Teslu!?

Iz Hertza u SAD-u su priznali da je doista naplaćena dodatna naknada za točenje goriva u električnom automobilu i opravdali su to ističući da je dogovorena usluga pružena

Vozač je unajmio od Hertza Tesla Model 3 i sve je bilo u redu, ali kada ga je vraćao rent a car kompanija mu je naplatila naknadu za tank goriva, rekao je za The Drive. Ima svakakvih iskustava kada je unajmljivanje automobila u pitanju, ali posebno je upečatljivo ono Joshue Leeja. Lee je unajmio Teslu Model 3 od Hertza za vikend u Los Angelesu u Sjedinjenim Državama, a kada je vratio automobil morao je platiti dodatnu naknadu od 277,39 dolara. Hertz je ovu nakanadu opravdao ističući da je to trošak punjenja goriva za Model 3.

Očito, to nema nikakvog smisla. Za početak, Tesla Model 3 je električni automobil, tako da nema punjenja goriva. Jedino što se može učiniti je napuniti njegovu bateriju, ali Joshua ju je vratio s 96% napunjenosti, točno s istim postotkom s kojim mu je Hertz isporučio automobil. Hertzova politika o punjenju električnih automobila također je vrlo jasna:

– Izbjegavajte ponovno punjenje: vratite svoje električno vozilo s bilo kojom razinom baterije i mi ćemo ga napuniti za 35 USD; Hertz Gold Plus Rewards® članovi plaćaju samo 25 USD. Ili ga vratite s istom razinom baterije kao kad ste ga preuzeli i nećete imati nikakve troškove.

Joshua je kontaktirao Hertz da razjasni ovu stvar. Iz Hertza su priznali da je doista naplaćena dodatna naknada za točenje goriva u električnom automobilu i opravdali su to ističući da je dogovorena usluga pružena.

No ni tu nije kraj iznenađenjima. Hertz je naplatio nevjerojatnih 277,39 dolara za točenje goriva. To se dogodilo u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je cijena benzina pristupačnija nego u Europi, ali ni ovdje ne bi imalo smisla toliko naplaćivati rezervoar limuzine srednje veličine. Naravno, pod uvjetom da pronađete u Tesli rezervoar u koji bi natočili gorivo…

Na kraju, Hertzov tim za korisničku podršku obratio se Leeju s isprikom i vratio mu je novac za ovu pogrešnu naplatu. Javna osuda očigledno je pomogla.