Neviđena glupost: ‘Otežao’ je upravljač i pustio veliki pick-up da vozi sam 134 km/h!

Ljudi na društvenim mrežama hvale se raznim stvarima, a Cameron Crawford odlučio se pridružiti grupi s najvećim glupostima....

Ima raznih tipova vozača, smirenih, agresivnih, umjerenih, ‘divljih’…, ali ovo je ipak nešto posebno. Kako bismo nazvali ovu vrstu vozača? Nerazumnim? Najblaže rečeno. Dakle, Cameron Crawford je stavio na upravljač dva mala jastuka tako da automobil misli da su ruke na volanu i onda pokrenuo aktivni tempomat te se premjestio na stražnje sjedalo i legao. Automobil je vozio sam brzinom od 134 km/h. Nakon što je video objavio na Instagramu, Cameron Crawford očekivao je tisuće lajkova. U mislima je vjerojatno vidio i veliku osobnu promociju i zaradu. Premda je snimka doista dosegla široku publiku i postigla slavu to nije bila vrsta popularnosti kakvu je Cameron želio jer su osude stizale na račun vozača. I to s pravom. Stoga ne čudi da je u trenutku, kada su informacije o vozačevom “podvigu” počele kružiti internetom, odlučio izbrisati video sa svog Instagrama.

Gledajući Cameronov primjer, sjetite se jedne stvari. Aktivni tempomat, čak i u najnaprednijoj verziji, ne eliminira prisutnost vozača. Nije u stanju reagirati na neočekivane okolnosti. Neće reagirati na naglu promjenu traka drugog vozila, sudar ili suženje zbog radova cesti. Međutim, automobil postaje projektil koji će, u slučaju bilo kakvih problema, pogoditi druga vozila, a to lako može dovesti do stradavanja.

Cameronov slučaj je još užasniji jer nije vozio gradski automobil. Odabrao je pick-up, i to najveći u svom žanru. Vozio je Ford F-450 Platinum s dvostrukom kabini. To znači da se na autocesti bez intervencije vozača kretalo vozilo, koje može biti dugačko 6,8 metara i težiti do 3,5 tona, brzinom od 134 km/h.