Na brodu koji je srušio most u Baltimoreu još su svi članovi posade: U teškoj su situaciji…

Pomorski sindikati koji zastupaju mornare zatražili su privremeni izlazak na obalu, ali još nije odobren

O kontejnerskom brodu koji je udario i srušio most Francis Scott Key na rijeci Patapsco u Baltimoreu zna se gotovo sve, ali možda će vas iznenaditi da je na brodu još 21 član posade. FBI je zaplijenio telefone članova posade nakon nesreće koja je dovela do smrti šest građevinskih radnika rano ujutro 26. ožujka. Članovi posade broda Dali tek trebaju dobiti svoje mobitele, a također se suočavaju s neizvjesnom budućnošću, navodi BBC. Radne vize članova posade ili se približavaju datumu isteka ili će uskoro isteći.

Posada broda nije imala gubitaka kada se Dali sudario s mostom u Baltimoreu, ali je nesreća bacila sedam građevinskih radnika u rijeku Patapsco. Trauma od pada i hipotermija zbog izloženosti hladnoj vodi uzrokovali su smrt šestorice radnika koji su popravljali rupe na mostu kada je Dali udario u jedan od njegovih potpornih stupova, piše Baltimore Sun. Jedan radnik uspio se spasiti. Istražitelji FBI-a zaplijenili su telefone članova posade ubrzo nakon sudara. Posada je dobila zamjenske SIM kartice zajedno s mobitelima. No nisu im dostupne bankovne aplikacije pa, na primjer, ne mogu poslati novac obiteljima. Također, neki mornari imaju problem s kontaktiranjem obitelji.

Posada od 21 člana većinom je iz Indije. Samo jedan od mornara nije iz Indije, dolazi iz Šri Lanke, kamo je Dali krenuo kada je isplovio iz luke Baltimore. Preliminarni izvještaji kažu da je nesreću uzrokovao nestanak struje na brodu Dali, što je onesposobilo teretni brod.

Pomorski sindikati koji zastupaju mornare zatražili su privremeni izlazak na obalu, ali još nije odobren.