Apple ima lijek protiv mučnine za suputnike koji surfaju u vozilima: Rješenje je u crnim točkicama koje se pomiču na ekranu!

Koristeći senzore ugrađene u iPhone i iPad, Vehicle Motion Cues prepoznaje kada je korisnik u vozilu koje se kreće i reagira u skladu s tim

Vehicle Motion Cues opisan je kao novo iskustvo za iPhone i iPad koje može pomoći u smanjenju mučnine kod putnika u vozilima. Ključ je smanjenje osjetilnog sukoba između onoga što osoba vidi i onoga štodoista događa (kretnji vozila). Ova se značajka temelji na animiranim crnim točkama koje se pomiču ovisno o suvozaču i automobilu:

– One predstavljaju promjene u kretanju vozila kako bi pomogle u smanjenju osjetilnih sukoba bez uplitanja u glavni sadržaj – pojašnjava tvrtka Apple. Na primjer, ako sustav detektira da vozilo skreće ulijevo, točke će se pomaknuti udesno i obrnuto.

Koristeći senzore ugrađene u iPhone i iPad, Vehicle Motion Cues prepoznaje kada je korisnik u vozilu koje se kreće i reagira u skladu s tim. Značajka se može postaviti da se automatski prikazuje na vašem iPhoneu ili se može uključiti i isključiti u Kontrolnom centru. Morat ćemo pričekati dok se ne implementira kako bismo saznali funkcionira li ovaj sustav doista. Znanstvenici vjeruju da određeni neuroni, zvani VGLUT2, igraju ključnu ulogu u vrtoglavici.

Ne znamo što bismo mislili o ovoj aplikaciji. Možda bi bilo bolje da kao suputnici gledate prirodu ili odmarate. Gledati još malo u mobitel?! Kao da nam toga nedostaje u životu…