Policajac je druge javno upozoravao na brzinu: Sad je dobio otkaz jer je jurio 249 km/h!

Samo tri mjeseca prije prekršaja, Smith je snimio video kako bi istaknuo sve veći problem uličnih utrka

Policajac koji je upozoravao druge na opasnosti uličnih utrka dobio je otkaz zbog prebrze vožnje. Policajac u Sjevernom Yorkshireu, Adam Smith, priznao je da nije bio na službenoj dužnosti ili da nije bilo nikakve potrebe za vožnju brzinom od 249 km/h. Tijekom saslušanja, glavni policijski inspektor Tim Forber presudio je da su Smithovi postupci predstavljali primjer lošeg ponašanja, nakon čega je otpušten.

Samo tri mjeseca prije prekršaja, Smith je snimio video kako bi istaknuo sve veći problem uličnih utrka, u kojem je rekao:

– Ovo je Selby, a ne staza u Silverstoneu.

No 8. siječnja 2023. optužen je da je vozio brzinom od 158 km/h na A1 u blizini Boroughbridgea i kasnije na istoj cesti postigao brzinu od 248 km/h. Smith je priznao da je prekršio standarde profesionalnog ponašanja. Prema riječima glavnog povjerenika Forbera, brzina od 249 km/h očito je bila pretjerana i neopravdana.

– Ovo je potpuno drugačiji slučaj od kaznenog progona službenika ili građanina zbog umjerene brzine zbog manjka koncentracije.

Dodao je da su Smithove radnje, koji je provodio opsežne mjere nadzora brzine i prevencije, potkopale legitimitet policije.