Volkswagenov direktor: Budućnost je električna, ali ulažemo i u motore s unutarnjim sagorijevanjem!

Od 180 milijardi eura izdvojenih 2023. godine, prvenstveno za sljedeću generaciju električnih vozila, njemačka marka sada će jednu trećinu iskoristiti za nastavak razvoja motora s unutarnjim sagorijevanjem

Kako bismo mogli interpretirati naslov teksta? Znamo da će u jednom trenutku na tržištu dominirati električni automobili, ali ne želimo sada propustiti priliku da zaradimo na benzincima i dizelašima. Prijelaz na električna vozila ne ide kako su neki proizvođači automobila predviđali, odnosno ta tranzicija ne donosi profit – trenutačno. Prošle godine Volkswagen je procijenio da će električna vozila činiti čak 80 posto godišnje prodaje u Europi do kraja desetljeća. Sada njemački div vjerojatno ne bi bio tako optimističan u prognozama.

Od 180 milijardi eura izdvojenih 2023., prvenstveno za sljedeću generaciju električnih vozila, njemačka marka sada će jednu trećinu iskoristiti za nastavak razvoja motora s unutarnjim sagorijevanjem. Najava dolazi iz usta Arna Antlitza, glavnog financijskog direktora i glavnog operativnog direktora Volkswagen grupe, prenosi Automotive News Europe.

Govoreći na događaju koji je održao Reuters u Münchenu dodao je da je budućnost električna, ali prošlost nije gotova. To je oštro odstupanje od prethodnog plana VW-a najavljenog krajem 2022. da se od 2033. u Europi proizvode i prodaju samo električni automobili.