Teslin rat s Volvom (i velikim zalihama) u nekoliko država: Sniženja automobila su doista – dramatična!

U Norveškoj je Tesla smanjio cijene u dva navrata, a razlog je vjerojatno Volvo koji je postigao veliki uspjeh sa svojim modelom EX30

U prvom kvartalu ove godine Tesla je proizveo 46.000 automobila više nego što je uspio prodati, a kako stvari stoje  u drugom tromjesečju za nekoliko tjedana. Tromjesečno izvješće također je pokazalo da je tvrtka imala veliki broj neprodanih  automobile na zalihama. Nije posve neobično za proizvođača automobila, ali sada je Tesla pokrenuo nekoliko mjera u različitim dijelovima svijeta kako ne bi ostao s velikom zalihom neprodanih automobila.

U Norveškoj je Tesla smanjio cijene u dva navrata, a razlog je vjerojatno Volvo koji je postigao veliki uspjeh sa svojim modelom EX30 i u kratkom vremenu izbacio Teslu s pozicije najprodavanijeg norveškog automobila. Sada se Tesla suprotstavlja i započinje cjenovni rat protiv Volva. Tesla je sada dvaput snizio cijene Modela 3 s pogonom na stražnje kotače i automobil sada košta manje od najjeftinijeg modela Volvo EX30. Iz Sjedinjenih Država sada stižu izvješća da je jeftinije uzeti na leasing novu Teslu Model 3 nego kupiti rabljeni električni automobil ili jeftiniju Hondu Civic. U novoj kampanji leasinga, Tesla nudi Model 3 u najmu za samo 299 USD mjesečno.

– Tesla nastavlja nuditi atraktivne jeftine najmove Modela 3, učinkovito kreirajući jeftin automobil koji se čak natječe cijenama rabljenih – navodi Forbes.

U Njemačkoj je Tesla uveo vlastiti ekološki bonus od 6000 eura, koje se primjenjuju tijekom cijelog lipnja. Sada pokušavaju povećati prodaju nakon što su u svibnju pali za 64 posto. Teslin najjeftiniji Model Y s pogonom na stražnje kotače sada košta 38.990 eura u Njemačkoj. I ovdje se čini da je Volvo EX30 pogodio Teslinu prodaju, jer se udjel Volva povećao onoliko koliko se Teslin smanjio u svibnju.

Istovremeno u Švedskoj, Tesla još nije snizio cijene. Međutim, već nude kamatnu stopu od samo 0, 74 posto. Mjesečna cijena skupljeg Tesle u mnogim će slučajevima biti niža od cijene jeftinijih benzinskih i hibridnih automobila. Također će biti jeftinije podići kredit za automobil nego kupiti automobil u gotovini, jer je moguće dobiti preko četiri posto kamate na novac na štednom računu.