BMW to ne dozvoljava: Nizozemci žele prodati 260 BMW-a koji su bili na požarom zahvaćenom brodu!

Kao kompromisno rješenje, poduzetnici su predložili prodaju automobila izvan Europe kako bi spriječili narušavanje ugleda BMW-a

BMW želi na sudu spriječiti prodaju BMW-a koji su bili na brodu Fremantle Highway. Podsjetimo, u ljeto 2023. brod se zapalio ispred otočja Wadden. Na brodu je bilo tisuće automobila, od kojih su neki bili električni. Brod je dotegljen do nizozemske obale, a potom je uslijedio ogroman posao istovara nekoliko tisuća automobila, piše Autoblog.nl.

Neka od tih vozila su izgorjela. Međutim, bilo je i automobila koji su pretrpjeli malu ili nikakvu štetu. Istraživanje je pokazalo da ni ti automobili nisu sigurni, premda izvana nema oštećenja. BMW je odmah zaključio da se vozila te marke moraju uništiti. Sada se, međutim, javlja niz poduzetnika iz Rotterdama koji su kupili 260 automobila od tajvanskog osiguravajućeg društva preko posrednika. Slučaj je pred sudom, jer BMW želi spriječiti poduzetnike da prodaju automobile. Imali su samo malu štetu od čađe, tvrdi odvjetnik tvrtki koje pokušavaju prodati BMW-ove automobile. Kažu u BMW-u da nema jamstva da je čađa jedina šteta.

Također, BMW želi sa sebe skinuti odgovornost za potencijalne probleme na tim automobilima. Kao kompromis, poduzetnici su predložili prodaju automobila izvan Europe kako bi spriječili narušavanje ugleda BMW-a. Njemačkom proizvođaču automobila to se ne sviđa i želi uništiti vozila. Sudac će u ovom slučaju donijeti odluku 15. srpnja.