Stellantis uzvraća talijanskoj vladi?! Snimio je video s Fiatom 500 bez logotipa!

Talijane najviše brine da bi im Stellantis mogao preseliti proizvodnju automobila u druge države

Odnosi između talijanske vlade i automobilskog koncerna Stellantis su, blago rečeno, zategnuti. Talijani misle da vlasnik Fiata i brojnih drugih marki ima ideju izmjestiti proizvodnju iz te države. Zbog toga je vlada zabranila da Alfa Romeo nosi naziv Milano (sada je Junior), a čak je i zaplijenila 134 primjerka Fiat Toplina u luci Livorno jer je autić imao na sebi imao malu talijansku zastavu, a nije proizveden u toj zemlji.

Sada je i Stellantis odgovorio. Naime, Fiat je snimio novu reklamu za 500e. Isječak od 30 sekundi prikazuje električno vozilo bez ikakvih oznaka. Fiatov oglas s uklonjenom oznakom 500e, podijeljen je na kanalu proizvođača automobila na YouTubeu. Redatelj je uklonio amblem 500 s nosa i značku Fiata s vrata prtljažnika, ostavljajući rupe otkrivenima. Natpis 500e je izbrisan s kromiranog ukrasa ispod bočnih prozora.

Čuje se i glas koji govori:

– Kad ovaj auto nema logo, kad ne bi imao ime, kad ne bi imao zastavu. Da ne može reći što je, ili odakle dolazi, svi bi ga i dalje prepoznali. Jer kada automobil ima dizajn ikone i oduvijek je predstavljao radost življenja, može biti samo talijanski i može biti samo Fiat.

Ovo je zanimljiv odgovor talijanskoj vladi, ali i na neki način pružanje ruke pomirenja. Čini se da tenzije popuštaju nakon što je Stellantis najavio produljenje proizvodnje druge generacije Fiat Pande u tvornici u Pomiglianu do 2030. godine i potvrdu novog Fiata 500 Ibrida, s blagom hibridnom konfiguracijom, koji ima cilj pojačati prodajne brojke. Naime, Fiat 500e zasad ne briljira na tržištu, u Stellantisu su sigurni da će hibridni model biti hit, što je vjerojatno istina. Njega će proizvoditi u tvornici Mirafiori u Torinu.