Održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba: Predsjednik HAK-a je Ivo Bikić!

Ivo Bikić obnašao je niz dužnosti u tijelima upravljanja HAK-a. Od 2004. do 2012. bio je predsjednik HAK-a. Od 2000. do 2004. bio je zamjenik predsjednika HAK-a, koju dužnost je ponovo obnašao od 2016. do 2024. Član je Skupštine HAK-a od 1996. i Upravnog odbora HAK-a od 2000. Predsjednik je Autokluba Vinkovci od 1992. godine

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu 18. lipnja je održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba (HAK), na kojoj su izabrani članovi tijela upravljanja HAK-om za mandatno razdoblje 2024.-2028. Birani su Predsjednik Hrvatskog autokluba i članovi Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti.

Na sjednici su članovi Skupštine u četverogodišnji mandat za predsjednika HAK-a izabrali Ivu Bikića, dosadašnjeg zamjenika predsjednika, a za Zamjenika predsjednika HAK-a prof. dr. sc. Marinka Jurčevića. Ivo Bikić obnašao je niz dužnosti u tijelima upravljanja HAK-a. Od 2004. do 2012. bio je Predsjednik HAK-a. Od 2000. do 2004. bio je zamjenik predsjednika HAK-a, koju dužnost je ponovo obnašao od 2016. do 2024. Član je Skupštine HAK-a od 1996. i Upravnog odbora HAK-a od 2000. Predsjednik je Autokluba Vinkovci od 1992. godine.

 

Izbornu sjednicu Skupštine je, sukladno Poslovniku, otvorio Ivo Bikić, koji se, nakon izbora i podnošenja izvješća radnih tijela Skupštine obratio članovima Skupštine predstavivši svoj Program rada. Ivo Bikić rekao je kako se tijekom proteklih godina mnogo toga promijenilo i mnogo je postignuto. Rezultati su iznimni i mjerljivi te ostvarivani u kontinuitetu uprkos izrazito turbulentnim vremenima. Naša udruga ostvarila je snažan razvoj osnovnih djelatnosti i unaprijeđeni su svi poslovi koji proizlaze iz javnih ovlasti. Sve ostvareno plod je zajedničkog rada, prije svega stručnih službi HAK-a na čelu s glavnim tajnikom i njegovim suradnicima te stručnih službi udruženih autoklubova a tijela upravljanja dala su svoj doprinos timskim radom i donošenjem pravovremenih i dobrih poslovnih odluka. To je ključ daljnjeg uspješnog djelovanja udruge. U prošlosti i danas četiri su ključna zadatka HAK-a, naglasio je Ivo Bikić: ostvarivanje interesa članstva, sveukupni razvoj i osnaživanje udruženih autoklubova, jačanje prometne preventive i sigurnosti u prometu te zadržavanje poslovne stabilnosti. 

Za članove Upravnog odbora u mandatnom razdoblju 2024.-2028. glasovima svih članova Skupštine HAK-a sa verificiranim mandatima izabrani su iz prošlog saziva Ivo Bikić, predsjednik Autokluba Vinkovci, kojem je ovo sedmi mandat u Upravnom odboru HAK-a, prof. dr. sc. Marinko Jurčević predsjednik Autokluba Siget, kojem je ovo drugi mandat u Upravnom odboru, Stanko Smodlaka, predsjednik Autokluba Split kojem je ovo šesti mandat u Upravnom odboru, prof. dr. sc. Marijan Ćurković, predsjednik Autokluba Rijeka, kojem je ovo peti mandat u Upravnom odboru i Damir Ruk, predsjednik Autokluba Končar iz Zagreba, kojemu je ovo drugi mandat u Upravnom odboru. Za člana Upravnog odbora izabran je i dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora HAK-a Marin Pajić, predsjednik Automoto kluba Slavonac iz Osijeka, kojem je ovo peti mandat u Upravnom odboru. Nova članica Upravnog odbora je Marčela Androšić, predsjednica Autokluba Pazin, dosadašnja članica Nadzornog odbora HAK-a.

Izabrani članovi Nadzornog odbora HAK-a su, iz dosadašnjeg saziva Zoran Kalauz, neposredni član HAK-a iz Zagreba, te novi članovi – dosadašnji predsjednik Suda časti Mijo Kladarić, predsjednik Autokluba Marsonia iz Slavonskog Broda, Darko Starčević, predsjednik Autokluba Pula-Rovinj, Dinko Brkić, predsjednik Autokluba Zadar i Krešimir Janach, predsjednik Autokluba Koprivnica.

Članovi Suda časti HAK-a izabrani na sjednici Skupštine su dosadašnji član Suda časti Boris Boras iz Autokluba Crikvenica i dosadašnji član Nadzornog odbora  Branko Peran, predsjednik Autokluba Šibenik, te novi članovi Mika Mimica predsjednik Autokluba Nova Gradiška, Stjepan Krpanić, predsjednik AMK Križevci i Damir Hmelina, predsjednik AMK Maksimir iz Zagreba. Novi Predsjednik HAK-a Ivo Bikić na kraju izborne sjednice Skupštine zahvalio je članovima Skupštine na iskazanom povjerenju.