Kako je vozio? Mladi vozač je lijevom rukom pridržavao teret na krovu, a suvozač desnom…

Kutija se u vožnji neprestano otvarala i zatvarala i ljuljala naprijed-natrag te je postojala velika opasnost da će pasti s auta

Ako mislite da se samo na našim cestama mogu vidjeti razne konstrukcije koje debelo prkose pravilima, ima toga i u Njemačkoj. Policijski službenik u okrugu Mettman, koristio je ‘civilni’ motocikl, koji nije imao uobičajeni uzorak boja te je preinačen za nadzor prometa i može otkriti prekoračenje brzine ili druge prometne prekršaje tijekom vožnje te ih snimiti kao dokaz. Tijekom patrolne vožnje policijski službenik je 26. lipnja, oko 12.25 sati primijetio mladog vozača VW Up-a, koji je prevozio veliki karton na krovu. No teret nije bio osiguran nego su ga vozač i suvozač prodržavali rukama. Kutija se u vožnji neprestano otvarala i zatvarala i ljuljala naprijed-natrag te je postojala velika opasnost da će pasti s auta. Osim toga, vozač nije mogao uključiti pokazivače smjera, a ni koristiti obje ruke za upravljanje vozilom.

Policajac je zaustavio 21-godišnjeg vozača-početnika iz Wittena koji ima dozvolu tek od svibnja 2024. Na licu mjesta pokazalo se da su mladić i njegov 24-godišnji prijatelj u kutiji prevezli bijelu ploču (materijal nije poznat). Naravno da ovako nije smio nastaviti put.

Protiv vozača je podnesena prijava, a za ovaj prekršaj mora platiti i kaznu od 60 eura te dobiva jedan kazneni bod. Pouka ove priče je da to ne činite u prometu. Nije samo problem kazne nego i velike opasnosti. Naime, ovi improvizirani transporti ponajviše se oslanjju na sreću, a toga u prometu ne bi trebalo biti.