Nove mjere: Nema više Porscheovih vozila za Volkswagenove menadžere!

Samo menadžeri Porschea i najuža uprava VW-a navodno još smiju zatražiti Porsche kao službeni automobil

Neki vozači znaju kako je voziti se u službenom automobilu, sigurno je da bi im bilo drago da su ti automobili što luksuzniji, a možda se među njima nađe i neka sportska duša, koja bi poželjela neki automobil s moćnim performansama.  Donedavno su Volkswagenovi manedžeri imali privilegiju voziti Poreschee, ali toga više nema. Direktor Volkswagena Oliver Blume zapovijedio je da se režu troškovi cijele grupe, a program bi trebao biti težak milijarde eura. To uključuje i privilegije menadžerskog osoblja. Uglavnom, visoki menadžment ne može više voziti službene Porschee nego se mora prebaciti na Volkswagene.

Bild piše da je tvrtka izdala zabranu uzimanja službenih Porschea za članove takozvanog Top Management Circlea ili visoki menadžment. Odgovarajuće pismo uprave stiglo je početkom godine na adrese više od 200 pogođenih zaposlenika u Wolfsburgu.

No top menadžeri ne žele na posao bez Porschea pa Bild javlja da su podnijeli tužbu protiv poslodavca na radnom sudu u Braunschweigu.

Samo menadžeri Porschea i najuža uprava VW-a navodno još smiju zatražiti Porsche kao službeni automobil. Volkswagen je u ambicioznoj reorganizaciji, a cilj je smanjiti troškove i povećati povrat od prodaje.

U Volkswagenu nemaju previše sluha za tužbu visokorangiranih zaposlenika i tvrde da si oni Proscheova vozila mogu priuštiti – privatno.