Honda Prelude se vraća u Europu: Poznat je i motor…

Spominje se da će Prelude ispod poklopca motora imati hibridnu kombinaciju, koja je poznata iz Civica i koja razvija 184 KS

Ne europskom tržištu Honda Prelude je izgradila kultni status, a suša traje još od 2001. godine kada je završila proizvodnja pete generacije. No za ljubitelje sportskih kupea stiže odlična vijest. Nova generacija Preludea vraća se u Europu. Zasad je sutomobil izložen u konceptnom obliku, a debitirat će kasnije ovog mjeseca. Honda će iskoristiti britanski Goodwood Festival of Speed za predstavljanje koncepta koji je u većini detalja produkcijska verzija.

Sad, mnogi očekuju da će Prelude pokretati dvolitreni turbobenzinski motor s više od 300 KS, koji je poznat iz Civica Type R, ali ništa od toga. Spominje se da će Prelude ispod poklopca motora imati hibridnu kombinaciju, koja je poznata iz Civica i koja razvija 184 KS. Možda će je do izlaska produkcijske verzije Honda malo tunirati, ali zasad nema dodatnih informacija. No, uz odlične vozne osobine, koje krase i Civic, i to će biti dovoljno za užitak u novom Preludeu. Budimo iskreni, samo će i ime biti dovoljno. Prelude se vraća.