Metallica je na turneji: Iveco pušta posebnu ediciju kamiona u prodaju!

Sva vozila koja nose koncertnu opremu benda ima jedinstveni pogon

Servisiranje koncertne turneje Metallice korištenjem Iveco S-Way kamiona prilika je za promocija ovog proizvođača. Jedinstvena flota crnih kamiona originalno je  uređena s logotipom benda. Iveco je pokrenuo posebnu web aplikaciju MY METALLICA TRUCK, gdje možete kreirati iluziju selfija s kamionom Metallice u pozadini.

Sva vozila koja nose koncertnu opremu benda ima jedinstveni pogon. Od četrnaest kamionska Iveco S-Way koje je unajmio Transam Trucking Limited za turneju No Repeat Weekend, deset ima bioplinske (BioLNG) motore. Ostala četiri imaju dizelske motore, ali rade na održivo dobiveni sintetički dizel HVO100. U prvom slučaju to znači smanjenje emisija CO2 na nulu, u drugom slučaju postignuta je razina od 90 posto. Takva goriva predstavljaju dodatni logistički izazov za vozače kamiona s logotipom Metallice, jer ih nije lako pronaći na svim lokacijama, posebno biodizel.

Iveco će pokušati dodatno kapitalizirati ovu akciju. Kamione S-Way s logotipom Metallice bit će dostupni za kupnju u Ivecovim zastupništvima. Ograničena serija od 72 takva vozila bit će u crno-žutim bojama. Limitirana serija odnosi se na naslov posljednjeg albuma sastava, 72 Seasons.