BMW brani masu od gotovo dvije i pol tone modela M5: Ovo je bilo najbolje što smo mogli učiniti!

S obzirom na to da je njegova emisija CO2 samo 50 g/km prema WLTP-u, u nekim će zemljama zbog smanjenih poreznih davanja M5 na kraju biti pristupačniji od M3

Sa svojim plug-in hibridnim sustavom posuđenim od BMW-a XM, novi M5 ima masu od 2444 kg, odnosno 450 kg više od svog prethodnika. Pojmovi ‘dvije i pol tone’ i ‘sportska limuzina’ ne bi trebali stati u istu rečenicu, ali vremena se mijenjaju. Frank van Meel, šef BMW-ovog M odjela, nedavno je rekao za CarBuzz da je dodavanje teškog plug-in hibridnog sustava bio je jedini način da se M5 zadrži u proizvodnji.

Prema van Meelu, BMW još nije spreman učiniti M5 električnim vozilom, tako da je u skladu s propisima o emisijama morao pribjeći hibirdnom pogonu s dometom od oko 70 km samo na struju. Nije puno, ali je dovoljno za vozikanje po gradu.

– Električni M5 trebao bi mnogo više od samih baterija. Potrebna vam je cijela arhitektura, elektronika, visokonaponski sustav – rekao je van Meel za CarBuzz.

– Dakle, ovo je zapravo bilo najbolje što smo mogli učiniti.

Van Meel inzistira da se M5 i dalje ponašao kao – M5:

S obzirom na to da je njegova emisija CO2 samo 50 g/km prema WLTP-u, u nekim će zemljama zbog smanjenih poreznih davanja M5 na kraju biti pristupačniji od M3 koji nema hibridnu konfigraciju.