Najkompleksnija prometna petlja na svijetu: Gradnja je trajala osam godina!

Velik dio posla bio je na kartografima koji su mapirali cijelo područje i osigurali da su GPS karte ažurirane te da su rute točne

Ovo čvorište ili petlja zove se Huangjuewan i nalazi se, naravno, u Kini: s nekoliko razina, mnogo rampi i gotovo desetak mogućih smjerova. Prostire se na više od 16 km. Ovo povišeno čvorište nalazi se u gradu Chongqingu, jednom od najvažnijih u Kini koji broji 17,3 milijuna stanovnika dok u cijeloj regiji živi više od 30 milijuna stanovnika. Populacija je rasla vrlo brzo, kao i prometne gužve, a ovaj nadvožnjak je napravljen da ih smanji i poboljša povezanost grada. Čvorište Huangjuewan sastoji se od 20 ulaza ili izlaza sa autoceste i osam mogućih smjerova, koji su razdvojeni na pet razina. Prostire se na oko 16,4 km, a najveća mu je visina 37 m.

Gradnja ove divovske petlje bio je izazov zato što se nalazi na brdovitom, neravnom području. Stoga je projektiranje i planiranje trajalo pet godina. Gradilište je otovoreno 2009., a 2017. je zatvoreno te je petlja puštena u promet.

Velik dio posla bio je na kartografima koji su mapirali cijelo područje i osigurali da su GPS karte ažurirane te da su rute točne. Što ako pogriješite i krivo skrenete? Vozači se mogu okrenuti i vratiti na petlju za najviše 10 minuta.