Jedna tvrtka preradila je Suzuki Jimny: Sada je dostupan i kao kamper!

Očekuje se da će White House Camper nuditi ovu opciju na svim tržištima gdje se prodaje Jimny s petera vrata

Skromne dimenzije Suzuki Jimnyja čine ga idealnim gradskim SUV-om, upravljivim, simpatičnim i sposobnim. Međutim, postoji verzija s petera vrata koja je šezedesetak centimetara duža od verzije s troja vrata, ali i dalje ne prelazi četiri metra. Maleni Jimny ipak je bio inspiracija  japanskoj tvrtki White House Camper, koja je od verzije s petera vrata kreirala kamper.

Projekt je prethodno prikazan u nacrtima prije nego što je prototip debitirao na Tokyo Camper Showu 2024. 20. srpnja. Vjeruje se da je ovo prvi Suzuki Jimny s integriranim mehanizmom za podizanje krova. Sheme sugeriraju da podizanje krova dodaje do 150 mm visini samog vozila. U šatoru mogu spavati dvije odrasle osobe, a električni mehanizam olakšava upravljanje kad god Jimny stigne do željenog mjesta za kampiranje. White House Camper također napominje da spavanje unutar vozila može biti korisno u slučaju prirodne katastrofe i hitne evakuacije.

Očekuje se da će White House Camper nuditi ovu opciju na svim tržištima gdje se prodaje Jimny s petera vrata. Zasad nije poznata cijena… Inače, japanska tvrtka nudi niz prerada vozila u kampere, od vozila u klasi Citroen Berlinga, velikih kombija pa sve do minijaturnih japanskih Kei automobila.