Španjolski poučak: Kako Tesla Model 3 može koštati (samo) 26.900 eura?!

Tesla u posljednje vrijeme bilježi značajne uspjehe u Španjolskoj, za razliku od većine ostalih tržišta gdje stagnira ili pada

Najveći popust je na osnovni Model 3 s pogonom na stražnje kotače, koji može biti 17. 000 jeftiniji u usporedbi s drugim europskjim tržištima. No da bismo došli do tako niske cijene u Španjolskoj, potreban je niz poticaja. Olakšice u Španjolskoj uključujuju državni poticaj za elektrčne automobile u iznosu od 4500 eura, subvenciju od 2500 eura za prelazak s automobila s motorom s unutarnjim sagorijevanjem, ciljani klimatski poticaj od 1210 eura i odbitak od 15 posto poreza. Osim toga, Tesla odlučuje dati dodatni Tesla Boost od 3290 eura kako bi dodatno povećao prodaju u kombinaciji s vladinim poticajima. Tesla u posljednje vrijeme bilježi značajne uspjehe u Španjolskoj. U prvoj polovici godine prodaja je porasla za 36 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a sada se očekuje da će se još povećati.

Tesla Model 3 trenutno je najčešći novi električni automobil u Španjolskoj. Čak i SUV Tesla Model Y u osnovnoj verziji s pogonom na stražnje košta samo 30.000 eura.