Zanimljivost: Dvije trećine njemačkih trgovaca rabljenim vozilima ne prodaje električne automobile!

Jedini način da se trgovci automobilima riješe rabljenih električnih automobila je nuđenjem velikih popusta

U Njemačkoj je prodaja električnih automobila najviše pala 2024. godine, gleda li se europsko tržište. Sada dolazi vijest da je 68,7 posto trgovaca prestalo trgovati električnim automobilima jer vjeruju da je to samo posao koji stvara gubitke. Istraživanje je proveo časopis Kfz-betrieb.

Jedini način da se trgovci automobilima riješe rabljenih električnih automobila je nuđenjem velikih popusta. Samo u lipnju 2024., 80 posto trgovaca izjavilo je da su prodavali električne automobile s gubitcima. Od anketiranih trgovaca automobilima, 51,1 posto navodi da su rabljeni električni automobili trenutno neprihvatljivi.

Prema njemačkoj organizaciji Deutsche Automobil Treuhand, mnogi se potrošači boje kupiti rabljene električne automobile zbog visokih cijena i tehnologije koja zastarijeva. Naime, na tržištu se pojavljuju nove generacije lektričnih automobila s većim dometom, boljim baterijama i efikasnijim motorima.

Proizvođači automobila također su počeli djelovati i počeli ozbiljno shvaćati probleme koji su se pojavili kod rabljenih električnih automobila. Audi i BMW dvije su tvrtke koje su počele pokretati obuku za svoje trgovce kako bi postali bolji u prodaji rabljenih električnih automobila. Drugi način rješavanja problema je ponuditi petogodišnje jamstvo na odabrane modele, što je učinio Mercedes, a i Volkswagen ima ideju kako riješiti problem.

– U budućnosti će Volkswagen Financial Services zadržati električna vozila što je duže moguće kako bi kupcima mogao ponuditi atraktivne ugovore o leasingu za rabljene električne automobile – najavili su iz  Volkswagena.