Najveća tvornica baterija u Europi u krizi: Zbog pada prodaje električnih vozila mijenja proizvodnju…

LG Energy Solutions je korejska tvrtka koja je otvorila podružnicu u Poljskoj, tamo zapošljava 6600 radnika i najveći je dobavljač baterija za europsku autoindustriju

Pad prodaje električnih automobila u Europi ne muči samo proizvođače vozila nego i cijelu prateću industriju. Prije svega, proizvođače baterija koji su usko specijalizirani. LG Energy Solutions je korejska tvrtka koja je otvorila podružnicu u Poljskoj, tamo zapošljava 6600 radnika i najveći je dobavljač baterija za europsku autoindustriju. Dramatičan pad prodaje automobila rezultira i padom prodaje baterija, a prihod će pasti za trećinu ove godine, na 6,7 milijardi dolara, javlja Bloomberg. Što učiniti u takvim uvjetima?Prebaciti se na proizvodnju baterija za pohranu proizvedene električne energije u domaćinstvima i industriji!

LG već nudi statične sustave za pohranu na mnogim svjetskim tržištima, ali prijelaz na proizvodnju takvih sustava u Poljskoj došao bi u pravi trenutak jer je poljska vlada upravo najavila planove za subvencioniranje baterija za pohranu. Ove baterije u obliku hladnjaka mogu uskladištiti struju proizvedenu pomoću solarnih panela i isporučiti je korisnicima kada, na primjer, sunčeve svjetlosti više nema.

Koliko je teška situacija s električnim automobilima? Poljska središnja banka okrivila je za prvi mjesečni trgovinski deficit države u 2024. godini usporavanje izvoza automobilskih komponenti, uključujući LG-jeve baterije.