Ford Mustang Mach-e postavio je rekord s jednim punjenjem: Brojka od 1000 km je blizu!

Prethodni rekord postavio je u rujnu prošle godine Zeekr koji je završio putovanje od 907,6 kilometara u Hangzhouu u Kini

Ford Mustang Mach-e prešao je prošli tjedan 916,7 kilometara. Ovaj rezultat ostvarili su vozači Kevin Booker i Sam Clarke, koji su vozili Mach-E Premium Extended Range s baterijom od 91 kWh i WLTP dometom od 600 kilometara. Automobil ima pogon na stražnje kotače i ima motor od 216 kW (294 KS).

Rekordna vožnja izvedena je na javnim cestama na sjeveroistoku Velike Britanija i uključivala je mješavinu svih vrsta cesta, kako bi se oponašali stvarni uvjeti vožnje. Trebalo je nešto manje od 24 sata da se dovrši ova vožnja. Jasna je to demonstracija učinkovite vožnje, ali ona, naravno, nije primjenjiva u stvakodnevnoj vožnji. Dvojac je prethodno postavio rekorde u potrošnji energije u električnim automobilima.

Prethodni rekord postavio je u rujnu prošle godine Zeekr koji je završio putovanje od 907,6 kilometara u Hangzhouu u Kini. Prethodno je Mercedes također prešao 1202 kilometra na punjenje od Stuttgarta u Njemačkoj do Silverstonea u Velikoj Britaniji s konceptnim automobilom EQXX, ali to nije službeno potvrđeno i to nije bio produkciji automobil.