Od auta do eksplozivne naprave: Ukrajinci su od dijelova Toyote Mirai stvorili moćnu vodikovu bombu!

Visokotlačni spremnik vodika u stražnjem dijelu Miraija praktički je neprobojan. Osim ako ga, poput Ukrajinaca, ne obložite sa svih strana plastičnim eksplozivom

Toyota Mirai, vozilo na vodikove gorive ćelije nije česta pojava na cestama, ali se pokazalo korisno ukrajinskim snagama koje su izvadile ključne dijelove iz automobila kako bi stvorile moćnu bombu.

Čini se da je ekplozija improvizirane bombe uništila ruski istureni izviđački položaj. Ova je bomba napravljena korištenjem napunjene vodikove gorive ćelije iz uništenog automobila Toyota Mirai i težila je preko dvjesto kilograma. Navodno je detonacijom učinjena ozbiljna šteta napadačima. Sastav bombe omogućio je stvaranje snažnih ekplozivnih valova, vatrene kugle, krhotina i oblaka u obliku gljive. Budući da su dronovi bili ugroženi elektroničkim ratovanjem, a bomba je bila preteška za isporuku dronom iz zraka, Ukrajinci su odlučili koristiti daljinski upravljani zemaljski dron za transport bombe do ruskih položaja.

Dron koji je nosio bombu poslan je preko uskog dijela djelomično uništenog mosta, taman dovoljno širokog da ga može prijeći.

Visokotlačni spremnik vodika u stražnjem dijelu Miraija praktički je neprobojan. Osim ako ga, poput Ukrajinaca, ne obložite sa svih strana plastičnim eksplozivom. Ukrajinci još tvrde da je da su u dron ugrađeni dijelovi pogona iz Tesle…