Novi je kineski električni igrač u europskim gradovima: Dugačak je četiri metra i ima iznimno konkurentnu cijenu!

Nammi Box trebao bi biti lansiran u Norveškoj, gdje će se vozilo zvati Dongfeng Box, s cijenom od 16.000 eura

Kineski proizvođač automobila Dongfeng pokrenuo je prodaju svoje nove marke Nammi u dvije europske zemlje, Norveškoj i Švicarskoj. Dongfengov švicarski uvoznik prodaje mali električni crossover Nammi Box po osnovnoj cijeni od 23.000 eura. Nammi Box je dugačak 4030 mm te će biti u istom semgnetu kao električni Citroen e-C3 i Fiat Grande Panda. Za razliku od Nammi Boxa, ovi konkurenti imaju verzije s električnim baterijama i motorima s unutarnjim sagorijevanjem.

Nammi Box lansiran je u Kini u siječnju pod imenom Nammi 01. Sprijeda ima električni motor od 94 KS. Dolazi s dvije veličine LFP baterije. Jedna varijanta ima kapacitet baterije od 31,5 kWh, koji omogućuje domet od 330 km prema kineskom ciklusu testiranja lakih vozila (CLTC), a druga verzija dolazi s kapacitetom od 42,3 kWh, što vozilu daje domet od 430 km. Kineski ciklus mjerenja daleko je liberalniji pa na šivcarskoj interentskoj stranici marke stoji da vozilo s većom baterijom ima domet od 310 km po WLTP-u. Nije jasno hoće li se manja baterija nuditi u Europi.

Nammi Box također bi trebao biti lansiran u Norveškoj, gdje će se vozilo zvati Dongfeng Box s cijenom od 16.000 eura, piše Electrive. U planu je da se Nammi širi na drugim europskim tržištima, pogotovo onima na koja je već došla druga Dongfengova marka Voyah.

Dongfeng pregovara s talijanskom vladom o gradnji tvornice u toj državi.