Teslin kamion Semi izletio je s ceste i zapalio se: Vatrogasci su odlučili da ga neće gasiti, mnogo je problema…

Vatrogasci se također moraju izmjenjivati ​​na terenu jer je dim Semija u plamenu - otrovan

Cesta Interstate 80 kroz planine Sierra Nevade u Kaliforniji zatvorena je nakon što je električni Tesla Semi sletio s ceste u ranim jutarnjim satima. Ogromna baterija kamiona (850 kWh) i udaljenost mjesta nesreće otežali su gašenje požara, prisiljavajući kalifornijske vlasti da zatvore cestu bez informacije kada bi opet mogla biti otvorena. TV kuća KCRA 3 javlja da je Semi prelazio Sierra Madre kroz okrug Placer kada je u zbog nepoznatih razloga sletio s ceste blizini Nyacka oko 3:13 ujutro. Nije jasno zašto je kamion izgubio kontrolu, konvencionalni dizelski motori oslanjaju se na kočenje motorom kako bi spriječili pregrijavanje kočnica na strmim planinskim cestama. Visokotehnološki Teslin kamion možda je imao određene probleme ili je vozač pogriješio. U svakom slučaju, požar koji je nastao predstavlja problem bez presedana za hitne službe.

S obzirom na to da Tesla Semi ima daleko veću bateriju od osobnog električnog vozila, vatrogasci nemaju upute za gašenje, odnosno mnogo teže im je pristupiti kamionu. Vatrogasci su počeli s gašenjem, ali su promijenili plan i sada će pustiti baterije da izgore do kraja, što bi moglo potrajati danima. Gašenje požara teško je izvedivo i stoga što u blizini nema hidranta.

Vatrogasci se također moraju izmjenjivati ​​na terenu jer je dim Semija u plamenu – otrovan. Moraju nositi maske za disanje sa spremnicima kisika kako bi sigurno obavljali svoj posao. Oko kamiona je određen sigurnosni razmak u krugu od 800 metara. Zasad se ne zna što je s vozačem.